Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

#14: GRANNY SQUARE ΚΑΣΚΟΛ!!!

Για να φτιάξεις ένα τέτοιο κασκόλ αρκεί να μάθεις πως γίνεται το ένα τετράγωνο...ακολούθησε λοιπόν τις οδηγίες εδώ για το κάθε τετράγωνο, ένωσε τα κομμάτια μεταξύ τους, βάλε κρόσια και το κασκόλ σου είναι έτοιμο. Μπορείς να το κάνεις μονόχρωμο ή παρδαλό σαν το δικό μου!!!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

#13: ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΣΚΟΛ!!!

Ένα κασκόλ με βολάν!Τι πιο πρωτότυπο?Η πλέξη του κασκόλ αυτού είναι πολύ απλή...και το μυστικό βρίσκεται στο μαλλί! Χρειάζεται μόλις μια κούκλα από ένα μαλλί-δίχτυ και την προσοχή μας γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να μας φύγουν οι θηλιές και πάρα πολύ δύσκολο να τις ξαναπιάσουμε!!!

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ!!!


Τα μάθατε για την ανταλλαγή??? Η Ρένα Χριστοδούλου από το δια χειρός διοργάνωσε event διαδικτυακής ανταλλαγής χειροποίητων δώρων. Τέλειο? Εγώ προσφέρω την ποδιά μου, τη θυμάστε? Αυτά... καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες!!!

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

#12: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ!!!




Φτιάξτε συνθέσεις για το τραπέζι σας με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε κουκουνάρες, ρόδια, πορτοκάλια αποξηραμένα, ξηρούς καρπούς, κανέλες, κορδέλες, τσουβάλια και κεριά. Κολλήστε τα με σιλικόνη σε ένα κομμάτι ξύλο ή μια πλαστική πιατέλα(ή σε μια οποιαδήποτε βάση) πασπαλίστε με χρυσόσκονη και δημιουργήστε ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Εάν έχετε και χρησιμοποιημένα κεριά βάλτε τα σε περίπτωση που η σύνθεση προορίζεται για ιδιωτική χρήση!!! Προλαβαίνετε ακόμα να στολίσετε!!!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

#11: ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ!!!

Σκουφάκια αντρικά πλεγμένα με βελόνες.

Σκουφάκια για αγόρια πλεγμένα με βελονάκι.

Σκουφάκια για κορίτσια πλεγμένα με βελόνες.

Καπελάκια για κορίτσια πλεγμένα με βελονάκι.
Πήραν φωτιά οι βελόνες και τα βελονάκια!!! Είναι τόσοι πολλοί οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε που δε θα ξέρετε από ποιο να ξεκινήσετε!!! Όποιος θέλει οδηγίες για κάποιο από τα παραπάνω σχέδια με χαρά να του τις δώσω...

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

#10: ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΔΙΑ ΜΕ ΤΣΕΠΕΣ!!!

Καιρό τώρα αναρωτιόμουν τι θα μπορούσα να κάνω με αυτή την άσπρη δαντέλα ώσπου ξαφνικά μου ήρθε η έμπνευση!!!Πήρα, λοιπόν, ένα ορθογώνιο κομμάτι υφάσματος που είχε περισσέψει από άλλη κατασκευή και γάζωσα τον γύρο από όλες τις πλευρές. Δίπλωσα την κάτω πλευρά σε ύψος ίδιο με αυτό της δαντέλας και αφού καρφίτσωσα την δαντέλα μαζί με τις δυο πλευρές του υφάσματος γάζωσα τα πλαϊνά και τις τσέπες κάθετα. Έκανα και μερικές πιέτες και γάζωσα το ρέλι στη μέση.Καλοφόρετη...

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

#9: ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ T-SHIRT!!!

Μετατρέψτε ένα αδιάφορο μπλουζάκι-φανελάκι σε ένα μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο T- shirt!!! 
Βήμα 1: Παίρνουμε ένα αντρικό(ή γυναικείο σε μεγαλύτερο νούμερο απ' ό, τι φοράτε συνήθως) μακό μπλουζάκι. 
Βήμα 2: Κόβουμε το λάστιχο από τον λαιμό, τα μανίκια και το τελείωμα της μπλούζας κοντά στη ραφή και τεντώνουμε ελαφρά για να στρώσει το ύφασμα.
Βήμα 3: Επιλέγουμε το σχέδιο που θέλουμε να έχει το νέο μας T- shirt και αφού κόψουμε τα κομμάτια τα καρφιτσώνουμε προσέχοντας να μην πιαστούν και οι δυο πλευρές της μπλούζας.
Βήμα 4: Γαζώνουμε με ραφή ζιγκ-ζαγκ και λίγο πριν κλείσουμε το σχέδιο προσθέτουμε λίγη γέμιση μαξιλαριού για να γίνει πιο φουσκωτό(αν θέλουμε).
Αυτό ήταν...τόσο απλό!!!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

#8: ΠΛΕΚΤΑ ΚΟΛΙΕ!!!


Πλεκτά ζεστά κολιέ ή αλλιώς κασ-κο-λιέ!!! Πλεγμένα με βελονάκι-τσιγκελάκι...Πώς; Πιάνουμε 5-6 νήματα μαζί και τα πλέκουμε με χοντρό βελονάκι σε αλυσίδα. Εάν θέλετε προσθέστε και ένα λουλούδι από βελονάκι ή έναν απλό κύκλο...Χάντρες, μαργαριταράκια, πον-πον και φαντασία και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό...!!! Γίνονται πολύ γρήγορα...φτιάξτε πολλούς συνδυασμούς για όλα σας τα ρούχα ή απλά για να τα χαρίσετε!!!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

#7: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ!!!


Δεν πετάμε τίποτα! Φτιάξτε λοιπόν στεφάνι με υφάσματα που σας περίσσεψαν ή που δεν χρειάζεστε! Κόψτε τα υφάσματα λωρίδες 20 εκ. και δέστε τα σε έναν συρμάτινο κύκλο με διάμετρο 30 εκ. περίπου. Δέστε στην κορυφή έναν φιόγκο έτοιμο ή χειροποίητο και κρεμάστε ό, τι χριστουγεννιάτικο στολίδι θέλετε(μπορεί να μπει ακόμα και ένα στολίδι από ζυμάρι). Προσθέστε κουδουνάκια, καμπανούλες, κουκουνάρες ή ό, τι άλλο βρείτε εύκαιρο στο σπίτι και φτιάξτε το πιο όμορφο και οικονομικό στεφάνι ever!!! Καλή επιτυχία!!!

#6: ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ!!!

Εντάξει...Η ιδέα δεν είναι δική μου!!! Το βρήκα όμως πολύ χαριτωμένο και είπα να το φτιάξω...το θυμήθηκα σκαλίζοντας το forum του www.ftiaxto.gr....Η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Διπλώνουμε όλες τις σελίδες ενός περιοδικού φέρνοντας την πάνω γωνία της σελίδας προς τη μέση. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του "διπλώματος" τσακίζοντας την κάθε σελίδα στη μέση(έτσι ώστε να μοιάζει με γραβάτα). Τέλος, διπλώνουμε τις μυτούλες της βάσης προς τα μέσα για να ισιώσει το δεντράκι. Βάφουμε το δέντρο με σπρέι σε όποιο χρώμα θέλουμε και έτοιμο! Εγώ πρόσθεσα και ένα αστεράκι από τσόχα στην κορυφή για να θυμίζει περισσότερο χριστουγεννιάτικο δεντράκι!!!

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

#5: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΑΠΟ ΖΥΜΑΡΙ!!!


Εάν έχετε προγραμματίσει κάποια επίσκεψη και δεν θέλετε να πάτε με άδεια χέρια φτιάξτε κάτι για το σπίτι!!! Ουδέτερο και επίκαιρο! Αγγελουδάκια από ζυμάρι...
Θα χρειαστείτε: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Νερό, Αλάτι, Ακρυλικά χρώματα, Χρυσόσκονη
Βήμα 1: Ρίχνουμε το αλεύρι και πολύ αλάτι(για να σκληρύνουν) σε μια λεκάνη και ρίχνουμε λίγο νερό. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Βήμα 2: Πλάθουμε μία μπαλίτσα για κεφάλι και 4 μικρές μπαλίτσες για χέρια και πόδια. Κόβουμε ένα ορθογώνιο για μαλλιά και το χαράσουμε από τη μέση και κάτω για να γίνουν οι μπούκλες. Για το φόρεμα κόβουμε ένα τρίγωνο(χωρίς την κορυφή του). Κόβουμε τα φτερά και τα χαράσουμε στο πλάι. Τέλος φτιάχνουμε ένα "σκουλικάκι" χοντρό και κόβουμε 2 κομμάτια για χέρια και 1 για το στεφανάκι. Τα κολλάμε μεταξύ τους με λίγο νερό.
Βήμα 3: Αφού φτιάξουμε όσα περισσότερα μπορούμε με την ζύμη τα ψήνουμε σε μέτριο (προς το χαμηλό) φούρνο μέχρι να σκληρύνουν χωρίς να μαυρίσουν.
Βήμα 4: Βάφουμε τα στολίδια μας με τα χρώματα που θέλουμε και όσο είναι υγρά ρίχνουμε και την χρυσόσκονη. Από την πίσω μεριά κολλάμε και λίγη κορδέλα για να κρεμαστούν.
Έτοιμα!!!Λίγο κουραστικά αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!!!

#4: ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ!!!


Τι θα λέγατε για χειροποίητα κοσμήματα; Ένα βραχιολάκι με ματάκι και χάντρες ή ένα κολιέ από χαλκό και δέρμα είναι πάντα καλοδεχούμενα δώρα και αποτελούν μια οικονομική και γρήγορη πρόταση!!!

#3: ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΚΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ!!!

Το πορτοφολάκι αυτό είναι φτιαγμένο από.......σακούλα σκουπιδιών(ω ναι!) Πολύ οικονομικό- αν και λίγο χρονοβόρο. Πώς γίνεται;
Βήμα 1: Κόβουμε μαύρες μαλακές σακούλες σκουπιδιών σε λωρίδες και περνάμε τη μια μέσα στην άλλη για να φτιάξουμε το κουβάρι που θα πλέξουμε. 
Βήμα 2: Πλέκουμε με χοντρό βελονάκι μια αλυσίδα υπολογίζοντας την μπρος και την πίσω μεριά και ενώνουμε την αρχή με το τέλος. 
Βήμα 3: Πλέκουμε με "ποδαράκι" κυκλικά ως το ύψος που θέλουμε.
Βήμα 4: Κλείνουμε το μπρος με το πίσω με "βουβό". 
Βήμα 5: Εφαρμόζουμε το φερμουάρ με το χέρι. Τέλος, εάν θέλουμε προσθέτουμε λουλούδια, χάντρες, στρας ή οτιδήποτε άλλο μπορούμε να φανταστούμε...Με γειά σας!

#2: ΚΑΣΚΟΛ-BUFF!!!


Εάν δεν έχετε χρόνο(και χρήμα) για ένα ολόκληρο κασκόλ μπορείτε να φτιάξετε ένα mini κασκόλ! Η διαδικασία είναι απλή: πλέκουμε ένα κασκόλ κοντό και σφικτό (με μικρό νούμερο βελόνας) και ό, τι πλέξη θέλουμε και ράβουμε την αρχή με το τέλος! Έτοιμο! Απλό και χρήσιμο!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

#1: ΠΛΕΚΤΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ!!!

Ιδανικό δώρο για τις κρύες μέρες του Χειμώνα! Και κυρίως δώρο της τελευταίας στιγμής(περίπου)...Με μια κούκλα μαλλί 100 γραμμαρίων και περίπου 2 ώρες στη διάθεσή σας(εξαρτάται από το πόσο γρήγορα πλέκετε) μπορείτε να έχετε το παραπάνω αποτέλεσμα! Μπορείτε να το χαρίσετε σε άντρες(όχι το αριστερό!!!), γυναίκες και παιδιά!

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑ!!!

Μόνη μου καλωσορίζομαι! Επιτέλους, τα κατάφερα...έφτιαξα blog! Woohoo!!!Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...αρχίζω δειλά-δειλά με κάποιες προτάσεις για χριστουγεννιάτικα δώρα!
window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);